Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар да

...
Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар да
Коментари Харесай

Купа на африканските нации: На какво да заложим в днешните мачове?

Купата на африканските народи  се намира в своя кипеж, въпреки да не притегля толкоз мощно въздействието, колкото го прави Копа Америка. Африканският футбол занапред разгърва своя капацитет, а " виновниците " за това са родните звездни футболисти, които популяризират страната и континента си по целия свят.
Турнирът се намира в своята 1/8-финална фаза, откакто тимовете минаха през груповата фаза, формирана от по четири тима и по един пряк конфликт между тях. Египет, Уганда, Мадагаскар, Нигерия, Алжир, Сенегал, Мароко, Кот д`Ивоар, Мали, Тунис, Гана, Камерун, Бенин, Южна Африка, Гвинея и Конго са тимовете, които си завоюваха място в елиминационната фаза.
В днешния ден (8.07) програмата ни предлага два мача: Мали - Кот д`Ивоар и Гана - Тунис. Двата конфликта не са от най-зрелищните, които ни предлага Купата на африканските народи, само че сигурно можем да се насладим на играта на футболисти като Уилфред Заха, Никола Пепе и Адама Траоре.

19.00 часа: Мали - Кот д`Ивоар
Символичните домакини влизат в елиминационната фаза със самочувствие, откакто преодоляха групите преди всичко със седем точки от вероятни девет. Кот д`Ивоар от своя страна приключи втори, само че в конкуренцията на коравия Мароко, който се оказа и единствения тим, взел точки от котдивоарците.
Трябва да се означи, че гостът в този мач се отличава с по-качествени имена в своя състав. Уилфред Заха, Серж Орие, Вилфред Бони, Ерик Баи, Никола Пепе и Жан-Мишел Сери са единствено част от звездните футболисти в редиците на Кот д`Ивоар. За състава на Мали можем да посочим имената на Муса Марега и Адама Траоре.
" На хартия " съставът на Кот д`Ивоар наподобява по-класен от своя противник, само че все пак положителната форма на Мали сигурно ще окаже роля и ще се получи равносилен мач. По-вероятният сюжет за този мач е да се стигне до продължения и вероятно дузпи, където да бъде решен разногласието за мястото на четвъртфиналите.

22.00 часа: Гана - Тунис
Гана и Тунис демонстрираха неуверена игра в груповата фаза, въпреки символичният хазаин в този мач да се класира за елиминациите като водач в групата си. Формата и на двата тима не е блестяща, само че пък тимът на Гана наподобява, че има качествено предимство във връзка с играчите в двата тима.
Асамоа Гиан, Андре и Джордан Аю, Квадво Асамоа и Томас Партей са ядрото от играчи, на които като че ли ще разчита мениджърът на ганайците. Тунис от своя страна не може да се похвали с известни имена в своя състав, а и като цяло изявите на тима не дават оптимизъм за продължение напред в шампионата. Съставът на Гана наподобява като любимец в мача.

Прогнозите са на: Mr. Corner
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР